Οικολογική κίνηση πολιτών Σαρωνικού Λαυρεωτικής2016-12-12T20:36:11+00:00

 

Η Οικολογική Κίνηση Πολιτών Σαρωνικού-Λαυρεωτικής ήταν η δημιουργική αντίδραση ενεργών κατοίκων της περιοχής, που πιστεύουν στο εγχείρημα της βιώσιμης και πράσινης ανάπτυξης.

Υπήρξε μια αυτόνομη κίνηση πολιτών, μακριά από πολιτικές εξαρτήσεις και κομματική ποδηγέτηση. Η συμμετοχή μας σε αυτή δεν υπαγορεύτηκε από κάποια προσωπική, πολιτική, κομματική ιδιοτέλεια ή σκοπιμότητα. Βεβαίως δεν αποποιηθήκαμε τις πολιτικές μας ταυτότητες και τις ιδεολογικές καταβολές, όμως αυτές σε καμία περίπτωση δεν καθόρισαν τις προτεραιότητες και τη στάση μας στην Οικολογική Κίνηση.

Η Οικολογική Κίνηση Πολιτών Σαρωνικού-Λαυρεωτικής συνιστούσε τη δημιουργική μας αντίδραση στα μικρά και τα ευτελή, στα πρόσκαιρα και τα εφήμερα που καθημερινά υποβαθμίζουν τη ζωή μας, διαβρώνουν τον κοινωνικό ιστό, καταστρέφουν το περιβάλλον και το οικοσύστημα. Παράλληλα, οι πρωτοβουλίες και η δράση μας συνδέονταν ευθέως με τη θέση μας ότι οι δήμοι του Σαρωνικού και της Λαυρεωτικής μπορούν και πρέπει να ταυτιστούν με το εγχείρημα της πράσινης, βιώσιμης ανάπτυξης.

Τα προβλήματα της χώρας είναι γνωστά. Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι οξεία. Η ανάπτυξη των περιοχών μας δεν μπορεί να στηριχθεί άλλο σε μια μονοσήμαντη σχέση οικονομικής εξάρτησης της αυτοδιοίκησης από την Πολιτεία. Σήμερα περισσότερο από ποτέ απαιτείται ένα νέο αναπτυξιακό υπόδειγμα μακριά από τις κρατικίστικες αντιλήψεις.

Η Οικολογική Κίνηση Πολιτών Σαρωνικού-Λαυρεωτικής ήταν παρούσα με θέσεις και προτάσεις, με πρωτοβουλίες, ενέργειες και παρεμβάσεις με κύριο στόχο και επιδίωξη να βρούμε κι άλλους συμπαραστάτες και συνοδοιπόρους.

Διακήρυξη Οικολογικής Κίνησης Πολιτών Σαρωνικού Λαυρεωτικής

cover-ceb4ceb9ceb1cebaceaecf81cf85cebeceb7cf82

 

Περιβαλλοντικό Πάρκο στις Αλυκές Αναβύσσου

Περιβαλλοντικό Πάρκο στις Αλυκές Αναβύσσου

 

Oikologiki-kinisi-politon-logo

 

 

Ενημερωθήτε από το blog της Οικολογικής Κίνησης