Ο τρίτος γύρος

Γιάννης Μεϊμάρογλου
Τα Νέα, 03/06/2019

Το μήνυμα της κάλπης ακούστηκε κι αυτή την Κυριακή το ίδιο ηχηρό ώστε να μπορέσει ακόμα και ο Αλέκος Φλαμπουράρης να πεισθεί ότι οι πολίτες ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν. Ήρθε πλέον η ώρα να συνειδητοποιήσει και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ τι έκανε όλα αυτά τα χρόνια. Το διχαστικό «ή εμείς ή εσείς» έγινε μπούμερανγκ πιο γρήγορα απ’ όσο φανταζόντουσαν οι εμπνευστές του.

Η απόφαση του εκλογικού σώματος για απομάκρυνση της σημερινής κυβέρνησης είναι αμετάκλητη. Με ή χωρίς άλλα επιδόματα, με ή χωρίς άλλους διορισμούς, με ή χωρίς υπηρεσιακή κυβέρνηση, η «πρώτη φορά Αριστερά» θα κλείσει τον κύκλο της στον τρίτο φετινό εκλογικό γύρο. Η 7η Ιουλίου παραμένει ωστόσο μια κρίσιμη ημερομηνία για την μελλοντική πορεία της χώρας.

Η χθεσινή, αιφνίδια για ορισμένους, απονομή της πρώτης θέσης του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Κινήματος Αλλαγής έρχεται να αναδιαμορφώσει το προεκλογικό σκηνικό. Στην πραγματικότητα, η ηγεσία του ΚΙΝΑΛ παραδίδει, στο όνομα του «πολιτικού αναχώματος στην απειλή της δεξιάς», το προοδευτικό – μεταρρυθμιστικό κέντρο στη συντηρητική παράταξη. Η παράδοση αυτή ισοδυναμεί με εκχώρηση λευκής επιταγής στη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας.

Με την επιλογή αυτή, αναγνωρίζεται στον αριστερό λαϊκισμό, στην «νέα δεξιά», η ιδιότητα του επίσημου ανταγωνιστή στην αντιπολιτευτική κούρσα για την διεκδίκηση της αυθεντικότητας της κεντροαριστεράς. Η κοινή υποψηφιότητα Κινήματος Αλλαγής και ΣΥΡΙΖΑ στην Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας αποδεικνύει ότι η διαχωριστική γραμμή μεταξύ της κεντροαριστερής αντιπαράθεσης και της κεντροαριστερής συνεργασίας είναι δυσδιάκριτη. Το αποτέλεσμα δείχνει ότι κάθε άλλο παρά κερδίζει την εμπιστοσύνη των προοδευτικών πολιτών.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *