Η αγένεια, το ανώτατο στάδιο του ευτελισμού

Athens Voice
5 Ιουνίου 2019

Η αξία στην πολιτική προσμετράται με το ήθος και το ύφος. Είναι οι ακριβείς δείκτες για να κρίνουμε και να αξιολογήσουμε τους πάντες. Η ευσυνειδησία, η εντιμότητα, η ευθύνη, η αξιοπρέπεια, η ευγένεια, η  κοσμιότητα καθορίζουν την ποιότητά μας. Στον πολιτικό στίβο διαδραματίζουν καταλυτικό ρόλο.

Ωστόσο, σήμερα σε μεγάλο βαθμό, στον κομματικό βιότοπο φύονται η αγένεια, η χυδαιότητα, η μικροψυχία, η αγνωμοσύνη, η απληστία, η μισαλλοδοξία, ακόμη και η βαρβαρότητα. Η πολιτική ζωή έχει μολυνθεί από τον ιό της υποκουλτούρας. Οι εστίες είναι διακομματικές. Φαίνεται πως όλοι οι χώροι προσβλήθηκαν. Τα κρούσματα πολλαπλασιάζονται.

Στη ζοφερή εικόνα προστέθηκε και η απρέπεια της κυρίας Γεννηματά απέναντι στον Κώστα Σημίτη. Μετά την απαίδευτη επιλογή της να εξοβελίσει τον Ευάγγελο Βενιζέλο προχώρησε σε μια κατάπτυστη δήλωση σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού. Η αήθης και ανάρμοστη συμπεριφορά της δείχνει την παντελή απουσία συναίσθησης και σοβαρότητας. Και προπαντός την πολιτική της κατάπτωση.

Η έλλειψη μνήμης και συνείδησης την εκθέτει ανεπανόρθωτα. Δεν στερείται μόνο βάθους και ηγετικότητας, αλλά και πολιτικής ευγένειας. Το σημαντικότερο, οδηγεί έναν ιστορικό χώρο στην πλήρη απαξίωση. Κατακρεουργεί τα αξιακά του φορτία.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *