Φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί

Το δολοφονικό μυαλό που σχεδίασε και εκτέλεσε την επίθεση κατά του πρώην πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ούτε άνανδρο είναι ούτε αρρωστημένο. Αντιθέτως, αποτελεί την απόληξη ενός απύθμενου φθόνου και μίσους που έχουν δηλητηριάσει σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας.

Οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί είναι και αριστερόστροφοι και δεξιόστροφοι. Κοινό τους χαρακτηριστικό, ένας παράφρων αντιμνημονιακός λόγος, που επτά χρόνια τώρα, πολτοποίησε πολιτικές, ιδέες και πρωτίστως ανθρώπινες υποστάσεις και αξιοπρέπειες.

Ο άνθρωπος ο οποίος έσωσε τη χώρα τη στιγμή που οδηγούνταν στον γκρεμό,  που μας προστάτευσε από την εφιάλτη της δραχμής, στοχοποιήθηκε και από ακροδεξιούς και από ριζοσπάστες –υποτίθεται- της Αριστεράς.

Ένας ολόκληρος εσμός ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και Χρυσής Αυγής τον αποκαλούσε επί χρόνια «υπάλληλο των Ευρωπαίων τοκογλύφων». Μάλιστα ο κυβερνητικός εταίρος του Αλ. Τσίπρα, Π. Καμμένος είχε χαρακτηρίσει την κυβέρνησή του «χούντα», ζητώντας να παραπεμφθεί ο πρώην Πρωθυπουργός σε προανακριτική επιτροπή. Τις ίδιες αθλιότητες αναμασούσαν στα ΜΜΕ και στο Διαδίκυτο και διάφορα «παπαγαλάκια» σε κατάσταση παροξυσμού και μνησικακίας.

Το σπάνιο ήθος του Λουκά Παπαδήμου, η τεχνοκρατική του γνώση και ικανότητα, η αυθεντική πολιτικότητά του, απέχουν παρασάγγας από τον πολιτικό και μιντιακό υπόκοσμο, ο οποίος τον λοιδορούσε ως δοτό, οπλίζοντας το χέρι των επίδοξων δολοφόνων. Η σημερινή υποκριτική ευαισθησία όλων εκείνων που κραύγαζαν εναντίον του δεν τους εξιλεώνει. Δεν συγκαλύπτει τον χυδαίο και επιζήμιο λαϊκισμό τους.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *