Κομποσκοίνι ή κομπιούτερ;

Εφημερίδα Ημερησία
27 Μαΐου 2000

Υπέρμαχοι ή μη της αναγραφής ή όχι του θρησκεύματος στις αστυνομικές ταυτότητες, σε ένα πράγμα, νομίζω, συμφωνούμε όλοι: στο ότι το κυριότερο  ή ουσιαστικότερο σε αυτή την υπόθεση βρίσκεται όχι τόσο στο πρακτικό μέρος (αναγραφή ή όχι), όσο στον … συμβολισμό του!

Οι υπέρ της αναγραφής υποστηρίζουν πως δεν πρόκειται για κάποια γραφειοκρατική ή τυπική πράξη, αλλά για τον συμβολισμό της «ομολογίας» της πίστης! Επίσης, συνεχίζουν οι ίδιοι, η αποδοχή της κρατικής ρύθμισης σημαίνει (πάλι συμβολικά) «πειθάρχηση» ή «συμμόρφωση» στα κελεύσματα των ξένων, των ευρωπαίων, των Καθολικών και δεν συμμαζεύεται…

Από την άλλη, οι πολέμιοι, παρόλο που πιστεύουμε ότι η μη αναγραφή προσωπικών δεδομένων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα, δεν θεωρούμε δευτερεύουσας σημασίας τον συμβολισμό του πράγματος! Εδώ, δεν πρόκειται απλώς για τη δημοσιοποίηση αυτού ή εκείνου του προσωπικού στοιχείου, αλλά για την ίδια την υπεράσπιση του … κοσμικού χαρακτήρα του κράτους!

Έτσι έχουν οι δυο κύριες παρατάξεις!

Μεταξύ αυτών υπάρχουν, βεβαίως, από τη μια αυτοί που προσθέτουν και ολίγον αντι-ιμπεριαλισμό στο στρατόπεδο των θρησκόληπτων (Πατριωτισμός, Κομμουνισμός και Ορθοδοξία!!) και από την άλλη αυτοί που δίνουν τη μάχη της μη αναγραφής από τη σκοπιά της υπεράσπισης της … ελεύθερης αγοράς (Φιλελεύθεροι κ.λπ.)!

Ως χώρα έχουμε μεγάλη … παράδοση στην ιδεολογικοποίηση των δευτερευόντων!

Η Ιστορία θα γράψει. Και γι’ αυτούς που κρύβονται και γι’ αυτούς που νομίζουν ότι βρήκαν «φιλέτο» για να καταβροχθίσουν.

Οι έλληνες, πριν και από ορθόδοξοι, είμαστε λαός ανυπότακτων εραστών της ελευθερίας που έζησε και ζει στους ανοιχτούς ορίζοντες της θάλασσας!

Κάποτε, κάποιοι θεώρησαν τα «ξύλινα τείχη»  ως την ιδανικότερη, κυριολεκτικά, προστασία από τους Εχθρούς. Και φυσικά αφανίστηκαν. Σήμερα, κάποιοι άλλοι προτείνουν «σταυρούς και εξαπτέρυγα» ή τα “ιδεολογικά μοναστήρια της ορθοδοξίας” ως το καλύτερο μέσο για να ξορκίσουμε τη νέα εποχή που έρχεται ακάθεκτη! Ή αλλιώς, προτείνουν το «κομποσκοίνι» ως απαραίτητο αξεσουάρ προστασίας από τους ιούς των Ηλεκτρονικών υπολογιστών!!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *